Antale Barbera d'Asti DOCG Piemonte 2015

  • Antale Barbera d'Asti DOCG Piemonte 2015
LandItalien
RegionPiemonte
AppellationAsti
Årgang2015
Alkohol pct.13,0
DruetypeBarbera
Indhold75 cl.
ProptypeKorkprop
VintypeRødvin
StilFyldig krop og let krydret
Tørhedsgradtør
Nydes ved17-19 grader
Nydes før2020
Velegnet til bl.a.antipasti, BBQ, bløde oste, culottesteg, fuglevildt, retter med svampe, risotto, tacos

Varenr. 80790

På lager På lager

Pris pr fl 75 cl v/12 stk: 69.95 DKK


Øvrige priser

ved 1 fl 75 cl: 116.95 DKK
Læg i Kurven (Antale Barbera d'Asti DOCG Piemonte 2015)
 
ved 6 fl 75 cl: 79.95 DKK
Læg i Kurven (Antale Barbera d'Asti DOCG Piemonte 2015)
 
 

Kanont Barbera d'Asti køb - Value for Money

Flot kompakt mørk farve i glasset og vinen åbner sig med læklre dufte med det samme. Du finder hurtigt masser af røde modne bær og blide krydderier i næsen. I smagen finder du mange af de samme friske toner som du mødte i duften hvor især de friske røde kirsebær præger stilen - ligesom de skal, når vi snakker 100% ren Barbera d'Asti. Vinen har en dejlig tilpas fylde, uden på nogen måde at blive bombet og oplevelsen er meget stilren hele vejen hvor du ikke forstyres af alt for parfumerede toner, som mange af de lidt for moderne Barbera vine godt kan blive nu til dags. Eftersmagen er let krydret med svag peber, fadnuance og en let positiv bitterhed midt på tungen, som giver denne Barbera d'Asti en flot balance og gør den perfekt til BBQ, pizza & pasta, bløde oste, en traditionel buffet med kold, lunt og varmt eller fuglevildt samt en lækker grøntsagstærte. Er du glad for ægte Italiensk Barbera d'Asti - så bliver du helt sikker tilfreds med denne Antale Barbera d'Asti.

Barbera d'Asti

Når vi siger Barbera tænker de fleste danske forbrugere nok mest på Barbera d' Alba, men de gyldne perler og gode køb - for slet ikke at tale om den mere italienske stil af Barbera - ja så skal vi lige et smut til Asti. Barbera d'Asti fik DOCG status i 2008, efter at havde været DOC i mange år. En Barbera d'Asti skal som minimum indeholde 85% Barbera druer og må gerne toppes op med f.eks. Dolcetto. Antale Barbera d'Asti er produceret på 100% Barbera druer. Barbera druen kan spores tilbage til de 13. århundrede og den er i dag Piemontes officielle varemærke, hvor mange måske tror det ville være Barolo og Barbaresco som laves på druen Nebbiolo. En Barbera d'Asti DOCG skal være ungdommelig og frisk når den frigives. Producenten skal havde produceret vinen færdig senest 1. marts allerede året efter høsten, så dette efterlader meget kort tid for mulig fadlagring, men garanterer også en vis genkendelighed i regionens varemærke, da alle arbejder under de samme stramme regler.

Barbera d'Asti Superiore

Der findes naturligvis også en storebror i en Barbera d'Asti Superiore udgave. Denne skal minimum være lagret 14 måneder når den frigives hvoraf minimum 6 måneder skal være på fade. Disse vine har typisk et væsentligt højere indhold af tanniner fra fadlagringen, så for det meste vine som er bedst med lidt mere alder hvor vinen har haft tid til en god modning. Den almindelige Barbera d'Asti har en lavt indhold af tannin/garvesyre, men en flot kant af frisk frugt som løfter oplevelsen.

BBQ, svampe eller bløde oste

Denne Antale Barbera d'Asti rammer med sin flotte struktur rigtig mange anvendelsesmuligheder når vi tænker på sammensætningen til mad. Du kan med succes nyde den til en god gang BBQ af forskelligt slags kød, da det er de grillede toner i smagen fra kødet som passer påerfekt sammen med den friske frugt i denne Barbera. Bløde oste som cremede brie er et godt match, retter med masser af hvidløg, urter samt svampe. En sublim hjemmelavet Pizza eller pastaret, en mør steg med rødvinssace eller den klassiske risotto når vi nu er i Italien.