Alkohol pct. | 14,5 |
---|---|
Antal fl. i hel kasse | 6 |
Proptype | Korkprop |
Druetype | Cabernet Sauvignon |
Fadlagring | 36 måneder på franske egetræsfade |
Indhold | 75 cl. |
Land | Argentina |
Nydes før | 2035 |
Producent | Weinert Bodega y Cavas |
Region | Mendoza |
Type | Rødvin |
Velegnet til bl.a. | bøffer på grillen, ren nydelse, rødt og mørt kød, spareribs |
Winemaker | Hubert Weber |
Årgang | 2019 |
Weinerts mål med hver eneste drue er, at de skal være af højeste kvalitet samt repræsentere argentinsk rødvin og Mendoza på den bedst tænkelige måde… og det formår de med alle deres vine, men den her bliver altså lige krøllet op i hjørnet som det sidste spark i en allerede overlegen sejr til Argentina… og argentinsk vin!
For en rødvin på 14,5 % alkohol, lavet på 100 % Cabernet Sauvignon og med hele 36(!) måneders fadlagring har den en helt ufattelig elegant bouquet og en sindssyg aromatisk dybde! Det er krydret, fuldmodne solbær, som du har aldrig før har duftet, fornemmet eller oplevet dem!
Netop solbær er en af de klassiske karakteristika ved Cabernet ”Cab” Sauvignon. Duften er umiskendelig, og dermed er det en god måde at træne din næse på, hvis du gerne vil blive bedre til at dufte forskel på rødvine.
Druerne fra denne The Cab kommer fra vinstokke på 30-50 år. Udover solbær bærer den også et dejligt præg af mynte, grøn peberfrugt og cedertræ. Sidstnævnte er et resultat af den lange fadlagring på franske egetræsfade, som uundgåeligt også giver den et lille præg af røget eg og krydret vanilje.
Når det så er sagt, så opstår det i perfekt balance og harmoni med de dybe solbærnoter, den mørke frugt og de vedvarende tanniner. Sammenlagt giver det en lang og behagelig eftersmag, hvor vinen skyller henover din gane og både behager og udfordrer dine smagsløg.
Tror du ikke på os? Smag den og find ud af det! Hos Skovgaard Vine har vi godt nok smagsgaranti, men vi er ret så sikre på, at det slet ikke bliver relevant med denne vin! A crowd pleaser, if there ever was one!
Faktisk skal vi være glade og prise os lykkelige over, at vi overhovedet kan tilbyde denne Cabernet Sauvignon. 2019 var et bemærkelsesværdigt tørt år med hele 60 % mindre nedbør end normalt! Dette resulterede i små druer, som i forvejen ikke bliver særlig store og en betydelig mindre høst.
Til gengæld var de høstede druer så af endnu højere koncentration og er med til at give vinen den struktureret, intense og kraftfulde stil, som vi nu har i flasken (eller i glasset hvis du allerede har hældt op, inden du læser dette!).
Hvad skal vi så drikke denne perle af en rødvin til? (Tænker du måske.). Som Brødrene Price engang sagde det i sæson 5, episode 3 af Spise med Price: ”Sagen er bøf!”.
Det skal det naturligvis ikke at være, men faktum er bare, at Cabernet Sauvignon fra Weinert har det umanerligt godt med oksekød. Om det kommer på grillen og får lidt røg til at matche fadlagringen, eller om det er stegt på panden i lidt/rigeligt smør, er et fedt! (Pun intended!)
Spareribs eller andre typer kød marineret i en sødlig barbecuemarinade passer også fortræffeligt, og lidt tungere fjerkræ som kalkun og fasan går også an.
Til sidst skal det siges, at denne Cab også sagtens kan nydes for sig selv i store, generøse glas både nu og de næste ti år. Det kan f.eks. være noget du under dig selv efter en lang arbejdsuge eller blot for at fejre, at det er tirsdag! Uanset konteksten vil du ikke blive skuffet. Skål!